Plný polykarbonát na pergolu


Ľahký, nerozbitný, ohybný a priehľadný ako sklo

Plné polykarbonátové dosky sú ľahké, nerozbitné, ohybné, jednoducho tvarovateľné. Vzhľadom pripomínajú sklo a často sú zamieňané s plexisklom. V porovnaní so sklom, alebo plexisklom je polykarbonát húževnatý a nerozbitný. Na jeho delenie a opracovanie postačia aj bežne dostupné píly a vrtáky preto sa stal obľúbeným materiálom medzi profesionálmi aj domácimi majstrami. Plné polykarbonátové dosky sa vyrábajú s rôznymi povrchovými úpravami pre špecifické účely. V tomto článku sa budeme venovať plným polykarbonátovým doskám s UV ochranou, ktoré najviac nachádzajú uplatnenie pri zastrešení pergol a zasklievaní v exteriéri.

Nízka hmotnosť znižuje požiadavky na robustnosť konštrukcie preto je často vhodnejšou alternatívou ku sklu. Plný polykarbonát s nanesenou UV ochranou nachádza využitie pri vertikálnom aj horizontálnom zasklievaní na prístreškoch, zábradliach, krytoch bazénov, oknách... Materiál je možné ohýbať bez predošlého spracovania vďaka čomu je možné jednoducho zrealizovať aj oblúkové zastrešenie, alebo zasklenie. Minimálny polomer oblúka sa líši pri jednotlivých hrúbkach preto sa ľahko nájde optimálne riešenie pre širokú škálu prípadov. V našom sortimente nájdete plný polykarbonát v rôznych hrúbkach vo farbách šedá, bronz, opál ( mliečne biela ) a číra.

ŠEDÝ

Ideálna neutrálna farba do každého prostredia. Šedý odtieň tlmí intenzitu slnečných lúčov čím prináša možnosť posedenia bez dodatočného tienenia aj v obdobiach kedy už priame slnko riadne páli.

Z pohľadu dizajnu a architektúry neutrálna šedá farba vytvára príležitosť pre vytvorenie jednoliateho celku s konštrukciou dnes modernej antracitovej farby, alebo kontrastného riešenia s použitím svetlého odtieňa prírodného dreva.

BRONZ

Hnedkastý odtieň pôsobí upokojujúco vytvára útulné tienisté prostredie. Ideálna voľba na slnečnej strane s prebytkom svetla. Ochráni Vás pred pálivým slnkom a v menej horúcich letných dňoch nebudete potrebovať ani dodatočné tienenie.

Najkrajšie vynikne na drevenej konštrukcií, v kombinácií s hnedou povrchovou úpravou vytvorí zladený celok a pekne vynikne aj na bielej konštrukcií.

OPÁL

Mliečne biela farba v portfóliu polykarbonátových dosiek nazývaná opál. Nájde rovnaké uplatnenie ako mliečne sklo, ale s výhodou húževnatosti polykarbonátu. Polykarbonátové dosky opálovej farby sú úplne nepriehľadné a zároveň prepúšťajú veľké množstvo svetla. Vytvárajú prostredie s mäkkým rozptýleným svetlom bez ostrých tieňov. Táto farba je skvelá voľba ak hľadáte cestu ako ochrániť svoje súkromie bez toho aby ste si priestor zatemnili, alebo chcete vytvoriť útulné a zároveň žiarivé prostredie.

Opálové polykarbonátové dosky vyzerajú úhľadne na každej aplikácií bez ohľadu na materiál, alebo povrchovú úpravu konštrukcie.

ČÍRA

Je číra ako sklo. V letných mesiacoch zrejme budete potrebovať zastrešený priestor zatieniť, ale zaručene budete ochránení pre dažďom v sychravých dňoch. Výhodou je maximálna priepustnosť svetla. Preto nájde najlepšie uplatnenie na zatienených priestoroch okolo domu. V situáciách kedy je požiadavka na zastrešenie priestoru bez toho aby ste si ubrali svetlo prenikajúce do interiéru je číry polykarbonát najlepšou voľbou. Uplatnenie nájde aj ako nerozbitná náhrada skla vo výplni okien, ale aj na krytoch bazénov kde nebude brániť prirodzenému ohrevu vody.


Kontakt

Zátišie 1, 831 03 Bratislava
Slovenská republika

+421 2 444 543 61
+421 903 906 385
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.